Použité suroviny receptu Horká čokoláda s rumem a skořicí:
800 ml mléka
| 1 ks čokoládový pudingový prášek
| 4 lžíce kakaa
| 160 ml rumu
| 1/2 lžičky mleté skořice
| šlehačka a čokoládové hoblinky na dozdobení
Postup přípravy receptu Horká čokoláda s rumem a skořicí:
V troše mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko nalijeme do kastrůlku. Přidáme kakao, dobře promícháme a přivedeme k varu. Do vroucího kakaa vmícháme pudinkovou zálivku. Směs za stálého míchání vaříme dokud nezhoustne. Hustý nápoj odstavíme a vmícháme do něj rum se skořicí. Čokoládu rozdělíme do nahřátých pohárů. Jednotlivé porce dozdobíme šlehačkou a čokoládovými hoblinkami.