Použité suroviny receptu Horká čokoláda s vanilkou:
80 g čokolády na vaření
| 500 ml mléka
| 1 balení vanilkový cukr
| cukr dle chuti
| 1 lžička mleté skořice na posypání
Postup přípravy receptu Horká čokoláda s vanilkou:
1. Nejprve mléko pomalu zahřejeme, nejlépe ve speciálním hrnci na mléko s dvojitým dnem nebo alespoň na velmi mírném plameni, aby se nepřipalovalo.
2. Potom do horkého mléka nalámeme 80 g kvalitní hořké čokolády nebo čokolády na vaření a přisypeme vanilkový cukr. Pak za občasného míchání mléko opět přivedeme k bodu varu.
3. Poté co se čokoláda v horkém mléce dokonale rozpustí, našleháme ji metličkou do pěny a ihned nalijeme do připravených šálků nebo sklenic z varného skla.
Podle chuti čokoládu ještě nakonec osladíme a lehce poprášíme skořicí nebo kakaem.
TIP
Horkou čokoládu s vanilkou můžete připravit z části z mléka a z části z 12% smetany, bude ještě jemnější. Nejvhodnější je hořká čokoláda s 55 % - 70 % kakaa. Chuť horké čokolády je možné zvýraznit likérem nebo nealkoholickým sirupem.
Fotky receptu Horká čokoláda s vanilkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!