2 lžíce mletých mandlí
| 150 g čokolády na vaření
| 4 lžíce silné kávy
| 100 g krupicového cukru
| 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
| máslo na vymazání formiček
| Poleva
| 100 g čokolády
| 150 ml smetany ke šlehání
| 2 lžíce silné černé kávy
| vanilková zmrzlina
Postup přípravy receptu Horké čokoládové suflé:
Trouba: 190° /Horkovzdušná: 170°C. 6 formiček (nebo hrnečků) o objemu 200 ml vymazat máslem a vysypat drcenými mandlemí.
Do mísy nalámat čokoládu a zalít ji kávou. Roztavit ve vodní lázni a nechat trochu vychladnout.
Do rozpuštěné čokolády zamíchat mouku, polovinu cukru a žloutky. Z bílků ušlehat sníh a do něj postupně zapracovat zbylý cukr. Vše pak zamíchat do čoko směsi.
Směs rozdělit do formiček a péct 15-20 min, aby nákypy vyběhly a měly pevnou kůrku.
Poleva: Rozpustit čokoládu, přidat smetanu. Přilít kávu a už dál nevaři.
Zmrzlinu dát na vršek suflé, přelít polevou.
Fotky receptu Horké čokoládové suflé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!