Použité suroviny receptu Horké třešně s kakaovým krémem:
4 lžíce vody
| ¼ lžičky cukru moučky
| 1 proužek kůry z dobře omytého citronu (lze použít i vanilkový lusk nebo vanilk. extrakt)
| 450 g vypeckovaných vyzrálých tmavých třešní
| 1 lžíce kakaa
| špetka soli
| 4 lžíce smetany ke šlehání (nenahrazujte nízkotuč. smetanou-srazila by se)
| 4 lžíce třešňového likéru nebo třešňové pálenky
Postup přípravy receptu Horké třešně s kakaovým krémem:
1.gril předehřejeme na střední teplotu. Vodu, cukr a citronovu kůru dáme do rendlíku a přivedeme za stálého míchání na mírném ohni k varu. Přidáme třešně a zahříváme je za stálého míchání asi minutu, potom rendlík odstavíme. Naběračkou s otvory přeneseme třešně do zapékací misky, šťávu v rendlíku odložíme.
2.kakao dáme do misky a smícháme se špetkou soli. Za stálého šlehání přiléváme plynulým proudem smetanu. Ze šťávy vyjmeme citronovou kůru a potom do ní vmícháme smetanovou směs. Rendlík vrátíme na oheň, vzniklý krém přivedeme za stálého míchání k varu a zvolna vaříme 10-15 min., až se jeho objem zmenší zhruba o polovinu.
3.rendlík odstavíme a vmícháme třešňový likér. Kakaový krém nalijeme na třešně. Pečeme 2 min. pod rozehřátým grilem, rozdělíme do misek a podáváme.
Fotky receptu Horké třešně s kakaovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!