Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Houbovo-zeleninové rizoto se sýrem

fotka Houbovo-zeleninové rizoto se sýrem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Houbovo-zeleninové rizoto se sýrem:

300 g hub - hřibů  | 5 - 6 paprik (kozích rohů)  | 1 cibule  | 1 mrkev  | 1 petržel  | 1/2 pórku  | hrst petrželky  | 3 lžíce olivového oleje  | 100 g oliv  | 200 g rýže  | 200 g sýru

Postup přípravy receptu Houbovo-zeleninové rizoto se sýrem:

Houby po očištění je nakrájíme na silnější plátky. V kastrolu na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, necháme mírně osmahnout, přidáme na tenká kolečka nakrájenou mrkev a petržel a restujeme společně. Přidáme papriku tzv. „kozí rohy“. Existuje ve sladké i pálivé podobě, a tak doporučujeme kombinovat dle vlastní chuti a dle potřeby pikantnosti celého pokrmu. Restujeme je nakrájené na větší kusy, aby v rýži krásně vynikly a svým tvarem esteticky podporovaly náš výtvor. Další budou houby. Za stálého míchání přidáme posléze ještě na kostky nakrájený lilek, který jsme před tím nasolily, aby se zbavil případné nahořklé šťávy. Poté co vyroní své „slzy“ plátky lilku otřeme a můžeme nakrájet a dodat do hrnce. Vše opět restujeme asi deset minut, osolíme, dodáme olivy, nejlépe řecké či turecké (černé či šedé), přidáme nakrájený pórek a hrst nasekané zelené petrželky. Vše promícháme a přidáme rýži. Po dvou až třech minutách, až se začne rýže přichytávat ke dnu, dosolíme, přidáme vodu (tak, aby bylo vše ponořeno, ale ne, aby hladina dosahovala více než půl centimetru nad směs hub, rýže a zeleniny). Přivedeme k varu a pak, přikryté, pomalu dusíme na mírném plameni až do chvíle, kdy se veškerá voda odpaří a rýže je měkká. Rýži můžeme samozřejmě podávat již takto, ale je lepší se zapečením. Hotovou rýži s houbami a zeleninou dáme do zapékací misky a po povrchu posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem holandského typu (Leerdammer, Gouda apod.) a nebo kupříkladu švýcarským Ementálem. Necháme zapéct, nejlépe s pečením pouze shora, při teplotě 220°C asi dvacet minut. Sýr by měl mít již drobně nahnědlá opečená místa, ale neměl by být ještě tmavý.


Fotky receptu Houbovo-zeleninové rizoto se sýrem:

Houbovo-zeleninové rizoto se sýrem
Houbovo-zeleninové rizoto se sýrem
Houbovo-zeleninové rizoto se sýrem
Houbovo-zeleninové rizoto se sýrem
Houbovo-zeleninové rizoto se sýrem
Houbovo-zeleninové rizoto se sýrem
Houbovo-zeleninové rizoto se sýrem
Houbovo-zeleninové rizoto se sýrem
Houbovo-zeleninové rizoto se sýrem
Houbovo-zeleninové rizoto se sýrem
Fotky vložil: jessynka,Marci7,alenab,evulaS33,Nandiči 
Hodnocení receptu Houbovo-zeleninové rizoto se sýrem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek