Použité suroviny receptu Houstičky z domácí pekárny:
250 ml mléka
| 60 g rozpuštěného másla
| 2 rozšlehaná vejce
| 560 g hladké mouky
| 1 lžička cukru
| 2 lžičky soli
| 2,5 lžičky sušených kvasnic
Postup přípravy receptu Houstičky z domácí pekárny:
V pekárně se těsto pouze připravuje, houstičky se pečou v troubě. Ingredience v uvedeném pořadí dáme do pekárny, jen pozor na to, aby se kvasnice nedávaly na sůl. Zapneme program Těsto. Těsto se krásně propracuje a vykyne. Pak jej vyndáme, rozdělíme na 16 dílů a z každého upleteme housku. Pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 30 minut vykynout. Pak je potřeme vajíčkem a posypeme mákem nebo hrubou solí. Pečeme dozlatova při 180 °C.