Postup přípravy receptu Hovězí kostky na česneku s párkem:
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji na tuku osmažit trochu dotmava, když začíná dostávat barvu, přidáme nakrájenou slaninu. Maso bez loje nakrájíme na plátky, naklepeme a pokrájíme na větší kostky.
Vložíme k cibulce a slanině, opečeme za stálého míchání po všech stranách, během opékání osolíme, opepříme a ke konci opékání přidáme mouku, kterou také osmažíme. Přilijeme trochu vývaru (vřelé vody s masoxem), třený česnek, papriku a stále mícháme, až se z mouky a vývaru stane řídká kašička. Potom dále postupně přiléváme vývar a mícháme. Uvedeme do varu, papíňák uzavřeme a vše dusíme 30-40 minut.
Poté papiňák otevřeme a do vroucí omáčky vmícháme rajčatovou šťávu (kečup). Dochucujeme solí, worchesterem, citrónovou šťávou.