Použité suroviny receptu Hovězí maso dušené po římsku :
350 g hovězího masa
| 350 g vepřového bůčku
| 1-2 cibule
| 3-4 stroužky česneku
| 1 rajský protlak
| dle potřeby červené víno
| dle chuti rozmarýn
| dle chuti majoránka
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
| olej
Postup přípravy receptu Hovězí maso dušené po římsku :
Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Drobně nakrájenou cibulku a česnek a na kostičky nakrájený bůček osmažíme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájené maso a osmahneme ho po všech stranách za stálého míchání. Maso zalijeme vínem, krátce podusíme, vmícháme rajčatový protlak a trochu vařící vody. Okořeníme majoránkou a rozmarýnem. Přiklopíme a dusíme až je maso měkké, a šťáva přiměřeně hustá. Příloha-bramborová kaše.
Fotky receptu Hovězí maso dušené po římsku :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!