Postup přípravy receptu Hovězí maso na česneku a zázvoru:
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Každý plátek lehce naklepeme, rukou vrátíme do původní velikosti, opepříme, osolíme a posypeme zázvorem.
Oloupané cibule nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej s máslem a cibuli na rozpáleném oleji osmahneme. Pak na ni po obou stranách opečeme okořeněné maso. Vše zalijeme vlažnou vodou, přidáme masox, osolíme a na mírném ohni dusíme pod poličkou doměkka. Asi v polovině varu přidáme oloupaný, na plátky nakrájený česnek. Když je maso měkké, vyjmeme ho, přendáme ho na talíř a šťávu necháme na ohni odpařit. Pak ji zaprášíme hladkou moukou, zamícháme, znovu podlijeme vodou a ještě krátce povaříme.
Maso vrátíme do omáčky a necháme prohřát. Pokrm podáváme buď s vařenými těstovinami nebo brambory. Každou porci ozdobíme dílky rajčat a čerstvými bylinkami.