Postup přípravy receptu Hovězí pečeně na víně :
Naklepané hovězí maso protkneme slaninou a osolíme. Na plátky pokrájenou kořenovou zeleninu osmažíme na poloviční dávce tuku, za okamžik přidáme cibuli pokrájenou na kolečka a vše usmažíme dozlatova, přidáme maso a opečeme je po všech stranách. Maso podlijeme teplou vodou, přidáme oloupané kolečko citronu, koření, ocet a pečeme pod pokličkou. Při pečení maso obracíme, přeléváme mastnou šťávou a podléváme vodou. Když je maso napůl dušené, šťávu zahustíme jíškou ze zbylého tuku a z mouky, dobře rozmícháme, zředíme vodou, přidáme džem, rajčatový protlak a pečeme dále. Měkké maso vyjmeme, šťávu procedíme, ochutíme vínem, citronovou šťávou a cukrem, přidáme maso pokrájené na porce a krátce prohřejeme.