Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.10. 2018
Dnes má svátek Vendelín
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Hovězí pečeně na zázvoru

fotka Hovězí pečeně na zázvoru
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Hovězí pečeně na zázvoru:

5 - 8 dkg máslo  | 5 plátků slanina  | dle chuti: sůl  | 1 kg hovězí zadní (ořech, roštěná)  |  10 plátků čerstvý zázvor  | marináda:  | 1/2 lžičky mletá pálivá paprika  | dle chuti: citronová šťáva  | 1 lžíce mletá sladká paprika  | 1 lžíce mletý zázvor  | 2 - 3 stroužků česnek

Postup přípravy receptu Hovězí pečeně na zázvoru:

Nejprve si připravíme marinádu. Smícháme mletou sladkou a pálivou papriku, mletý zázvor, česnek utřený se solí a přidáme tolik šťávy z citronu, aby vznikla pasta, nikoliv řídká kaše, protože maso je pak kyselé.

Omytý díl masa prošpikujeme slaninou, mírně osolíme a potřeme marinádou. Maso přeložíme do mísy a poklademe plátky čerstvého zázvoru. Necháme několik hodin (nejlépe do druhého dne) v lednici marinovat.

V pekáči rozehřejeme máslo a marinované maso ze všech stran opečeme aby se zatáhlo. Pak vše vložíme do trouby a pečeme. Během pečení podléváme výpekem, a podle potřeby i vývarem.

Šťávu po dopečení masa můžeme zahustit francouzským máslem (hladká mouka a máslo v poměru 1:1).

Maso nakrájíme a ihned servírujeme. Podáváme přelité zahuštěným výpekem a s bramborovým knedlíkem.



Fotky receptu Hovězí pečeně na zázvoru:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hovězí pečeně na zázvoru
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zlaťáky