Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.10. 2018
Dnes má svátek Michaela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Hovězí pečeně po burgundsku

fotka Hovězí pečeně po burgundsku
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Hovězí pečeně po burgundsku :

1 kg loupané nebo kulaté plece  |  slanina  | 3 cibule  | 1 mrkev  | 1 rajský protlak  | 1/2 l červeného vína Rulandské modré  | 2-3 PL rybízové zavařeniny  |  rozinky  |  sójová omáčka  |  olej  | 10 kuliček nového koření  |  provensálské koření  |  citron  | 1 KL kukuřičného škrobu  |  sůl  |  cukr

Postup přípravy receptu Hovězí pečeně po burgundsku :

Plec odblaníme, prošpikujeme slaninou, osolíme a ovážeme provázkem, aby se při pečení nerozpadla a vložíme do pekáčku. Cibule nakrájíme na kostičky, prudce osmahneme na oleji a když začnou na okrajích zlatovatět, přidáme rajský protlak a na prudkém oleji společně restujeme, až je směs tmavohněná. Přidáme strouhanou mrkev, ještě chvíli prohřejeme a směsí pokryjeme maso v pekáčku. Přidáme ještě dva asi 30 g kousky slaniny v celku, zalijeme dvěma deci vína, trochou sójové omáčky, okořeníme kuličkami nového koření, špetkou provensálského koření a za občasného podlévání pečeme pod pokličkou, až je maso měkké. Pak maso vyjmeme na talíř, z výpeku vyjmeme kousky slaniny, zředíme deci vína a propasírujeme přes pasírovací cedník (můžeme i rovnou rozmixovat - ale v mixéru se rozdrobí i kousky koření apod., proto je pasírované lepší). Propasírovanou šťávu vlijeme do mixéru, přidáme rybízovou zavařeninu, zbytek vína, další špetku provensálského koření a lžičku škrobu (ne víc, aby omáčka příliš nezhoustla), rozmixujeme, vylijeme do pekáčku a asi 5 minut necháme přejít varem, vložíme maso zbavené provázku a prohřejeme, podle chuti můžeme přisladit a přikyselit šťávou z citronu. I když je to francouzský recept, doporučuji jako přílohu kynutý knedlík a dozdobit plátkem pomeranče.


Fotky receptu Hovězí pečeně po burgundsku :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hovězí pečeně po burgundsku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky