Postup přípravy receptu Hovězí pečeně s kroketami :
Slaninu nakrájíme na nudličky a těmi protkneme hovězí maso. Potom na rozehřátém tuku osmahneme na kousky nakrájenou cibuli, maso osolíme, opepříme a ze všech stran na cibuli s tukem osmažíme. Osmažené maso podlijeme trochou hovězího vývaru, přidáme celý pepř a hřebíček a dusíme. Podle potřeby podlijeme a maso alespoň jednou za pečení otočíme. Až je maso měkké, vyjmeme ho z vypečené šťávy, tu propasírujeme přes síto, zkaramelizujeme cukr, přidáme do šťávy a přilijeme víno. Mouku rozmícháme ve vodě a šťávu zahustíme. Maso podáváme nakrájené na plátky, s bramborovými kroketami a polité šťávou. Podle chuti můžeme podávat i s brusinkovým kompotem.