Použité suroviny receptu Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína:
1 kg hovězí pečeně
| drcený barevný pepř
| lžička mletého koriandru
| olej, sůl
| omáčka:
| svazek polévkové zeleniny
| 4 bobkové listy
| lžíce jalovčinek
| několik hřebíčků
| svazek čerstvých bylinek
| 3 lžíce rajského protlaku
| 500 ml masového vývaru
| 200 ml červeného vína
Postup přípravy receptu Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína:
Maso posypeme drceným pepřem a koriandrem, zalijeme olivovým olejem a necháme do druhého dne marinovat.
Marinované maso na oleji zprudka opečeme, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, na kousky nakrájenou polévkovou zeleninu a společně opékáme. Potom přidáme rajský protlak, vývar a víno a všechno koření a bylinky. Dáme do trouby (horkovzdušná 180°C) a pod pokličkou dusíme zhruba hodinu a půl (podle velikosti masa).
Upečené maso vyjmeme a nakrájíme, omáčku propasírujeme přes cedník, podle chuti přisolíme. Netřeba zahušťovat, je hustá tak akorát.
Fotky receptu Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!