600 g hovězího zadního masa
| 50 g libového moravského uzeného masa
| cibule
| 1 dl červeného vína
| olej
| mletý pepř
| tymián
| opraná citronová kůra
| worcestrová omáčka
| sůl
Postup přípravy receptu Hovězí pečeně s vínem:
Maso protkneme ve směru vláken klínky uzeného masa a osolíme. Dáme do menší nesmaltované misky, okořeníme a přidáme kousek citronové kůry a krájenou cibuli. Podlijeme 1/2 dl červeného vína. Naplněnou misku vložíme na děrovanou podložku do tlakového hrnce s 3,5 dl vody. Dusíme doměkka. Misku s masem vyjmeme, maso potřeme olejem a dáme prudce zapéct pod gril nebo do hodně vyhřáté trouby do kůrčičky. Koncentrovanou šťávu dochutíme zbytkem červeného vína, worcestrovou omáčkou, 2 lžícemi oleje a rozmícháme.
Fotky receptu Hovězí pečeně s vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!