Postup přípravy receptu Hovězí pečeně v bramborové kaši:
Maso osolíme a opepříme. Na oleji ho zprudka opečeme ze všech stran a podlijeme trochou vody a vínem. Přidáme na menší kousky nakrájenou cibuli, bobkové listy a maso pozvolna dusíme doměkka. Měkké maso necháme vychladnout. Bobkové listy vyhodíme.
Brambory, mrkev, celer a houby očistíme nakrájíme. Na másle opečeme zeleninu a houby. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a podusíme.
Na másle zpěníme mouku, zalijeme mlékem, vývarem, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Vmícháme rozdrobenou nivu a dochutíme.
Do bramborové kaše vmícháme žloutek a zbylý sýr. Dušené maso potřeme kaší a při 200 °C zapékáme asi 15 minut. Krájíme na plátky.
Plátky hovězího podáváme podlité bešamelovou omáčkou a obložené dušenou zeleninou.