Použité suroviny receptu Hovězí plátky v houbové omáčce:
1 dl bílé víno
| 500 g hovězí plátek
| 1 masový bujón
| 100 g zakysaná smetana
| 2 hrstě sušené houby
| 3 dkg cibule
| podle chuti: mletý černý pepř a sůl
| podle potřeby: voda a olej
| 1 - 2 lžic hotová jíška
Postup přípravy receptu Hovězí plátky v houbové omáčce:
Sušené houby předem namočíme asi do 1 - 2 dl studené vody. Připravíme si hovězí vývar z 1kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Hovězí plátky naklepeme, osolíme a opepříme.
Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme plátky hovězího masa, které orestujeme z obou stran. Potom zmírníme teplotu a nádobu přikryjeme poličkou. Až maso pustí vlastní šťávu, přidáme houby i s vodou a 1dl vína. Dusíme za občasného polévání vývarem do změknutí . Maso musí být ve vývaru ponořené.
Měkké hovězí plátky vyjmeme a omáčku zahustíme zakysanou smetanou a podle potřeby hotovou jíškou.
Hovězí plátky v houbové omáčce podáváme s houskovým knedlíkem a zdobíme smetanou.
Fotky receptu Hovězí plátky v houbové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!