Postup přípravy receptu Hovězí plátky v omáčce s červeným vínem:
Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Bylinky omyjeme. V 1 litru vody povaříme polévkovou zeleninu, cibuli, bylinky, bobkový list, libeček. Vývar ochutíme solí, pepřem a jalovcem. Do vývaru ponoříme omytou hovězí kýtu a 1 hodinu ji v celku přikrytou dusíme. Maso vyjmeme a základ slijeme přes cedník. Z másla a mouky na pánvi umícháme tmavší jíšku. Rozmícháme ji v 500 ml masového vývaru, přilijeme ji ke zbývajícímu vývaru a krátce povaříme. Omyjeme citron, oloupeme jej, nakrájíme na plátky a vložíme do zahuštěného vývaru na 30 minut táhnout. Vše osolíme a opepříme. Nakonec přilijeme červené víno. Hovězí pečeni nakrájíme na plátky a vrátíme je zpět do omáčky prohřát. Jídlo můžeme ozdobit lístky bylinek. Chutná s vařenými bramborami.