Postup přípravy receptu Hovězí plátky v pepřové omáčce:
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hovězí plátky pečlivě očistíme. Po obvodu je několikrát lehce nařízneme, aby se při pečení nekroutily a rozklepeme je. Osolíme je a na rozehřátém oleji v kastrolu z obou stran opečeme.
Opečené roštěnky vyndáme na talíř.
Ve výpeku orestujeme cibuli a zalijeme ji asi 1/4 litru vody. Do kastrolu vrátíme plátky masa. Přidáme černý pepř a maso na mírném ohni necháme dusit asi 15 minut doměkka. Podle potřeby ho podléváme další tekutinou.
Maso vyjmeme z hrnce a štávu vyrestujeme na tuk. Pak ji zaprášíme moukou a rozředíme vodou. Do omáčky přidáme pepř s hořčicí a 15 minut ji necháme povařit.
Nakonec omáčku dochutíme čerstvě vymačkanou citronovou štávou. Vrátíme do ní hovězí plátky a necháme je ještě krátce prohřát.
Fotky receptu Hovězí plátky v pepřové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!