Použité suroviny receptu Hovězí plátky v tomatové omáčce s křenem:
4 hovězí plátky (z kýty nebo plece)
| dle chuti: sůl, pepř a tymián
| dle potřeby: olivový olej
| dle potřeby: strouhanka
| 2 velké cibule
| dle chuti: tomatová omáčka
| 1 masox
| 2 lžíce worcesteru
| dle chuti: nastrouhaný křen
Postup přípravy receptu Hovězí plátky v tomatové omáčce s křenem:
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, nasucho obalíme ve strouhance a opečeme na olivovém oleji na pánvi. Do papiňáku (pokud bude jiný hrnec, musíme počítat s delší dobou vaření) dáme trošku olivového oleje, cibuli nakrájenou na kroužky nebo kostičky, přidáme tymián a necháme lehce opražit. Zamícháme a na cibuli položíme opečené plátky masa. Zalijeme tomatovou omáčkou. Přidáme masox a worcester a vaříme cca 40 min. Na talíři posypeme strouhaným křenem a naťovou cibulkou. Jako přílohu doporučuji těstovinovou nebo normální rýži.
Fotky receptu Hovězí plátky v tomatové omáčce s křenem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!