Postup přípravy receptu Hovězí po italsku s hrozinkami:
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na horkém oleji, přidáme mletou papriku, necháme zpěnit, vložíme plátky, nebo na kostky nakrájené maso, které osolíme a opepříme, a za stálého míchání necháme osmahnout. Podlijeme vývarem na potřebné množství.
Přidáme na tenká kolečka nakrájená oloupaná rajčata (prudce je spaříme horkou vodou a potom již bez problémů oloupeme), na menší nudličky pokrájené papriky, hřébíček, nové koření, rozetřený česnek a necháme dusit v papiňáku 400 minut.
Otevřeme, přidáme hrozinky, citrónovou šťávu, případně dosolíme a necháme přejít varem. Na pánvičce na oleji zpěníme cibuli, nalijeme v hrnečku rozmíchaná vejce se solí a běžně usmažíme (trochu dotuha).
Na talíři na porci masa dáme natvrdo vařené vejce nakrájené nadrobno (viz obrázek), nebo smažená vajíčka a pokud máme, dáme i olivu.