Postup přípravy receptu Hovězí s máslovými bochánky:
Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme 2 lžíce oleje a kostky masa na něm 10 minut opékáme do hněda. Přidáme zbytek oleje, cibuli a cukr a na mírném ohni za občasného míchání dusíme 3 minuty. Přidáme mrkev a dusíme další 3 minuty. Přilijeme vývar a přidáme rajčata a sůl. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem 40 minut, dokud maso nezměkne. Mezitím předehřejeme troubu na 220 stupňů. Asi 15 minut předtím, než je maso hotové, si připravíme bochánky. Mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl vsypeme do mísy a rozetřeme s máslem tak, aby směs připomínala jemnou strouhanku. Přidáme petrželku a podmáslí a promícháme. Na pomoučené podložce vypracujeme hladké těsto, vyválíme placku 1,5 cm tlustou a vykrajujeme z ní kolečka o průměru 5 cm. Zbytky znovu prohněteme, vyválíme a vykrájíme další kolečka. Bochánky pokryjeme masovou směs tak, aby se lehce překrývaly. V nezakrytém kastrolu zapékáme 12 - 15 minut, aby bochánky nabyly a navrch zezlátly.