Použité suroviny receptu Hovězí špízky s paprikou a červeným zelím:
500 g hovězí svíčkové
| 2 ks červené papriky
| sůl
| mletý pepř
| 1 lžička hořčice
| 4 lžíce olivového oleje
| 1 lžíce worcestrové omáčky
| 1 ks malá hlávka červeného zelí
| 1 ks malá cibule
Postup přípravy receptu Hovězí špízky s paprikou a červeným zelím:
Omytou a odblaněnou svíčkovou nakrájíme na kostky jako na guláš, zhruba po 25 g. Vložíme je do misky, opepříme a promícháme s olejem, hořčicí a worcestrovou omáčkou a necháme odležet. Papriky očistíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme a promícháme s masem a marinádou. Na každé párátko napíchneme vždy kousek masa a papriky. Rozpálíme si gril nebo pánev a grilujeme nebo opékáme z obou stran, celkem asi 3 – 5 minut. Necháme chvíli odležet a osolíme. Hlávku zelí omyjeme a očistíme, nakrájíme na širší plátky a upečené špízky napícháme do podložky ze zelí. Kousek zelí nakrájíme najemno společně s cibulkou a směsí posypeme jednotlivá sousta.
Fotky receptu Hovězí špízky s paprikou a červeným zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!