Postup přípravy receptu Hovězí vývar se šunkovými knedlíčky:
Uvařené a oloupané brambory ihned prolisujeme a necháme vychladnout. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme vejce, sůl, jemně nakrájenou šunku, prolisované brambory, mouku, strouhanou housku, petrželku a vše dobře promícháme. Z těstíčka utvoříme malé knedlíčky, ve slané vodě asi 5 minut povaříme a před podáváním je vkládáme do hovězího vývaru. Místo šunky můžeme také použít uzený hovězí jazyk.
Připravujeme-li těstíčko na knedlíčky, musí být dosti tuhé. Z těstíčka si nejdříve vyválíme silnější nudli, kterou nakrájíme na stejné kousky, z kterých pak tvoříme knedlíčky, veliké v průměru asi 2 centimetry. Knedlíčky necháme před zavařením na pomoučeném prkénku nejméně 30 minut odpočinout.