Použité suroviny receptu Hovězí závitky s burgundskou omáčkou:
600 g hovězího zadního
| půl červené papriky
| kousek pórku
| 4 plátky šunky
| 4 lžičky hořčice
| sůl
| pepř
| olej na smažení
| 1 cibule
| 100 g hub
| 150 g kořenové zeleniny
| divoké koření
| 2 lžičky rajčatového protlaku
| 100 ml červeného vína
| 50 g hladké mouky
Postup přípravy receptu Hovězí závitky s burgundskou omáčkou:
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na proužky, pórek na delší nudličky a cibuli na kostičky. Houby a kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme, houby na plátky, zeleninu nadrobno. Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátkem šunky, kouskem papriky a pórkem. Svineme a spíchneme kuchyňskou jehlou nebo párátkem. Opečeme je na oleji. Zeleninu zlehka orestujeme na oleji. Vmícháme rajčatový protlak s divokým kořením a vložíme závitky. Podlijeme červeným vínem a dusíme do měkka. Hotové závitky vyjmeme a uložíme na teplém místě. Omáčku zahustíme moukou, vsypeme plátky hub a ještě asi 15 minut povaříme. Závitky podáváme přelité omáčkou a s dušenou rýží.
Fotky receptu Hovězí závitky s burgundskou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!