Vložil: | Veroka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí závitky s mletým masem:
4 větší hovězí plátky
| sůl
| mletý černý pepř
| 100 g mletého vepřového masa
| 2 cibule
| 2 stroužky česneku
| plnotučná hořčice
| plátky slaniny
| malé sladkokyselé okurky
| hladká mouka
| 3 lžíce sádla
| 2 lžíce rajčatového protlaku
Postup přípravy receptu Hovězí závitky s mletým masem:
Plátky masa důkladně naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté maso smícháme s nadrobno nasekanou cibulí a utřeným česnekem a důkladně promíchanou směs rozetřeme na naklepané plátky masa. Dále je potřeme hořčicí, položíme na ně plátek slaniny a kyselou okurku, zavineme a spíchneme jehlou či párátkem, případně omotáme kuchyňskou nití.
Takto připravené závitky obalíme v mouce a na rozpáleném tuku s orestovanou nakrájenou cibulí je po všech stranách prudce opečeme. Potom podlijeme a dodusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme protlak, šťávu podle chuti dosolíme a ještě povaříme. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami.
Fotky receptu Hovězí závitky s mletým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!