Použité suroviny receptu Hovězí závitky se šalotkou:
4 hovězí plátky
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 lžička hořčice
| 8 malých nakládaných okurek
| 8 plátků anglické slaniny
| 1 lžíce mouky
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce rajčatového protlaku
| 1 lžíce mleté papriky
| 500 ml masového vývaru
| po 300 g mrkve a šalotky
| 1 lžíce studeného másla
Postup přípravy receptu Hovězí závitky se šalotkou:
Maso omyjeme a osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a tence potřeme hořčicí. Okurky podélně nakrájíme na plátky. Na každý plátek masa položíme 2 plátky slaniny a okurky. Maso pevně zavineme a převážeme. Poprášíme moukou. Závitky opečeme na rozehřátém másle. Přidáme rajčatový protlak, mletou papriku a vývar. Přiklopené dusíme asi 75 min. Mrkev šikmo nakrájíme na plátky. Šalotku rozpůlíme. Obojí pak 25 min. před koncem varu přidáme k závitkům a pokrm dovaříme. Maso vyjmeme, omáčku povaříme, vmícháme studené máslo a podle potřeby přisolíme.
Fotky receptu Hovězí závitky se šalotkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!