Postup přípravy receptu Hovězí žebro s medovou karotkou:
Do tlakového hrnce vložíme do 2 litrů vařící vody žebro, osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř a nové koření a necháme vařit. Průběžně sbíráme pěnu. Po 20 minutách přisypeme nahrubo nakrájenou zeleninu (kromě mrkve). Po dalších 10 minutách vyzkoušíme, je-li maso téměř měkké. Přidáme mrkev a zvolna dovaříme. Scedíme, oddělíme maso od zeleniny a vývar svaříme na prudkém ohni asi na čtvrtinu objemu. Mrkev nakrájíme na hranolky, na pánvi prohřejeme s medem, lehce osolíme a opepříme, úhledně narovnáme na talíře a přidáme maso nakrájené na plátky. Zakápneme hutným vývarem a ozdobíme petrželkou. Mrkev můžeme prohřát i v karamelu.