1 ks petržel
| 1 lžíce polohrubá mouka
| 3 ks cibule
| 700 g hovězí plec
| 2 ks mrkev
| 100 g hlávkové zelí
| na smažení olej
| 1/2 ks celer
| podle chuti: mletý černý pepř a sůl
| podle potřeby: mletá sladká paprika
Postup přípravy receptu Hovězí zeleninový guláš:
Omyté maso nakrájíme na stejnoměrné kostičky osolíme a opepříme. Pak si nakrájíme najemno cibuli. Zeleninu si také omyjeme, očistíme a nakrájíme ji nahrubo. Komu nevadí kousky zeleniny, stačí nakrájet na kostičky a zelí na nudličky.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, nakrájené kostičky masa a orestujeme. Vše pak mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, necháme zbylou vodu ve šťávě vydusit.
Maso a vydušenou šťávu zaprášíme moukou a za stálého míchání osmahneme. Vše zalijeme trochou vody, přidáme zeleninu a vaříme asi tak 15 minut. Pokud chceme změnu můžeme na konec dát zakysanou smetanu.
Hovězí zeleninový guláš podáváme s vařenými brambory nebo houskovým knedlíkem.
Fotky receptu Hovězí zeleninový guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!