Použité suroviny receptu Hrachová polévka se seitanovou tempurou:
250 g zeleného hrášku
| 10 cm mrkve nakrájené na 1 cm kostičky
| 1 menší lopuch (stejné množství jako mrkve) nakrájený na 1 cm plátky
| 1 pórek na 1 cm plátky
| 1 sáček shiitake-kombudashi
| 1 lžíce sezamového oleje
| špetka mořské soli
| 4 1/2 polévkové misky vody
| Na tempuru:
| 350 g seitanu, vymačkaného a nakrájeného na 3 cm kostičky
| 2 lžíce shoyu
| 2 mirinu
| 2 lžíce rýžového octa
| 1 šálek mouky smíchaný s vodou do téměř tekutého těsta
| olej na smažení (nejlépe slunečnicový za studena lisovaný)
Postup přípravy receptu Hrachová polévka se seitanovou tempurou:
Umyjte hrášek, dejte do vody a přiveďte do varu. Pravidelně míchejte. Je-li potřeba, odeberte pěnu. Vařte asi 30 min. Až je úplně měkký, rozmixujte ho s shiitake-kombudashi. Během vaření hrášku sautírujte mrkev na rozehřátém sezamovém oleji. Po 1 min. přidejte lopuch a špetku soli. Pokračujte v sautírování na mírném plameni několik minut. Nechejte zeleninu mírně povařit ve 2 cm vody a s pokličkou na pánvi. Lopuch musí být úplně měkký. To trvá asi 20 min. Přidejte zeleninu do polévky a nechejte mírně vařit. Míchejte po delší době, hrášek se tak lépe uvaří. V poslední minutě vaření přidejte pórek. Dejte seitanovou tempuru do misky a zalijte ji polévkou.
Seitanová tempura : povařte kousky seitanu v shoyu, mirinu a rýžovém octu - bez pokličky, dokud se voda nevyvaří. Pravidelně míchejte, aby se seitan ochutil rovnoměrně. Nechte vychladnout. Mezitím rozehřejte olej a udělejte těstíčko.
Fotky receptu Hrachová polévka se seitanovou tempurou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!