200 g hrachu
| 1/2 bujonové kostky
| 3 brambory uvařené ve slupce
| 1 vejce
| 1 lžíce oleje
| 1 cibule
| 1-2 lžíce hladké mouky
| trochu petrželky
| 1/2 lžičky koření do mletého masa
| špetka soli
| 1 vejce na obalení
| 2 lžíce mléka
| na obalení strouhanka
| na smažení tuk
Postup přípravy receptu Hrachové řízky:
Propláchnutý a předem namočený hrách zalijeme vodou tak, aby byl potopený. Přidáme bujonovou kostku a hrách uvaříme doměkka a scedíme. Hrách spolu s uvařenými oloupanými bramborami umeleme, přidáme vejce, na oleji zpěněnou nakrájenou cibuli a zahustíme moukou. Potom do hmoty vmícháme nakrájenou petrželku, okořeníme a osolíme. Směs uložíme na hodinu do chladničky odležet. Potom z ní vytvarujeme řízky, které obalíme v rozšlehaném vejci s mlékem a vbe strouhance. Vkládáme je do rozrhřátého tuku a smažíme po obou stranách dozlatova.
Fotky receptu Hrachové řízky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!