Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vybírat sluneční brýleJak vybírat sluneční brýle Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 24.04. 2018
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Hradecká vepřová roláda

fotka Hradecká vepřová roláda
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Hradecká vepřová roláda:

1 plát vepřového masa  | 100 g strouhanky  |  mléko  | 300 g mletého masa  | 1 ks vejce  | 2 ks bílků  |  grilovací koření  |  sůl  | 1 ks klobásy  | 100 g slaniny  | 100 g mraženého špenátu

Postup přípravy receptu Hradecká vepřová roláda:

Základem pro dobrou roládu je plát vepřového masa. Dejte si jej připravit u řezníka nebo přímo kupte maso na roládu. Já používám vepřový bůček, ale můžete samozřejmě použít i maso kvalitnější. Plát masa po obou stranách posolíme, rozprostřeme ho na potravinářskou fólii a věnujeme se přípravě nádivky. Do misky nasypeme strouhanku, přidáme 1 lžící grilovacího koření, posolíme a přilijeme tolik mléka, aby po zamíchání vznikla hustší kaše. Do této směsi přidáme mleté maso a vejce a dobře promícháme. Nakonec přimícháme tuhý sníh z bílků. Masovou směsí potřeme připravený masový plát. Klobásu podélně rozkrojíme na 4 kusy a položíme na masovou směs. Rovnoměrně poklademe i pokrájený listový špenát (nemusíme ho rozmrazovat). Pomocí potravinářské fólie roládu co nejpevněji zavineme a omotáme silnější bavlněnou nití. Na pánvi si orestujeme slaninu, přidáme trochu oleje a roládu po všech stranách opečeme. Poté ji přeneseme na pekáč, kde je asi 1 mm vody, přelijeme slaninou s olejem, na kterém jsme ji opékali, pekáč přikryjeme a pečeme v troubě. Doba pečení je asi 1,5 až dvě hodiny. Po upečení necháme chvíli odstát, odstraníme nit a roládu krájíme na plátky. Vhodnou přílohou jsou brambory či bramborová kaše a čerstvá zelenina.


Fotky receptu Hradecká vepřová roláda:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hradecká vepřová roláda
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !