Postup přípravy receptu Hráškový krém s mátou a skořicí:
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou nebo vývarem, osolíme a metlou rozšleháme. Vaříme 20 minut, občas zamícháme. Přilijeme mléko, a až se začne polévka vařit, přisypeme hrášek. Povaříme 5-10 minut, dokud není hrášek měkký, a odstavíme z ohně. Přímo v hrnci pak polévku rozmixujeme ponorným mixérem a ještě ji přecedíme přes jemný cedník. Rozmixovaný hrášek protlačíme vařečkou nebo obrácenou naběračkou. Do polévky přilijeme smetanu, 4 lžíce necháme na ozdobu. Prohřejeme a dochutíme solí a mletým pepřem. Každou porci ozdobíme smetanou, skořicí a lístky máty.