Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hřebíčková vepřová pečeně

fotka Hřebíčková vepřová pečeně
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Hřebíčková vepřová pečeně:

10 - 16 plátků anglická slanina  |  2 lžíce kremžská hořčice  | 1 lžíce třtinový cukr  | dle chuti: hřebíček  | 1,5 kg vepřová pečeně  | 1 lžíce dijonská hořčice  | 4 lžíce strouhanka  | omáčka:  | 2 lžíce citronová šťáva  | 2 lžíce hořčice  | dle chuti: mletý černý pepř  | 1 - 2 lžic solamyl  | 5 - 7 ks jablko

Postup přípravy receptu Hřebíčková vepřová pečeně:

Troubu předehřejeme na 125 až 150 °C. Pečeni očistíme, omyjeme, osušíme a zabalíme ji do plátků slaniny. Pečeni vložíme do pekáčku a lehce podlijeme vodou a velmi pomalu pečeme. Teplota masa by neměla přesáhnout 80 °C, takže pokud máme teploměr, můžeme jej použít. Maso pečeme asi hodinu a půl (kolik kilo, tolik hodin) a podléváme horkou vodou. Vypečenou šťávu budeme potřebovat. Respektive, budeme jí potřebovat hodně.

Zatím si oloupeme a očistíme jablka a nastrouháme je nahrubo. Do kastrůlku dáme jablka, trochu vody, citronovou šťávu, hřebíček, pepř a dusíme doměkka. Vydusíme z nich šťávu a necháme sladkou kořeněnou omáčku. Pokud chceme omáčku hladkou, vytáhneme hřebíčky a omáčku rozmixujeme. Smícháme si křemžskou a dijonskou hořčici. Cukr smícháme se strouhankou.

Předpečenou vepřovou pečeni vyndáme a necháme ji trochu vychladnout. Pak z ní odstraníme slaninu, potřeme ji směsí hořčice a posypeme sladkou strouhankou. Nakonec do masa ozdobně napícháme hřebíčky. Hřebíčkovou vepřovou pečeni uložíme zpátky do pekáčku. Šťávu (přebytečný tuk můžeme odstranit) smícháme s jablečnou omáčkou, promícháme a směsí podlijeme vepřovou pečeni. Pár kousků hřebíčku můžeme přidat i do výpeku. Troubu rozehřejeme na 250 °C a vložíme pekáček s pečení.

Hřebíčkovou vepřovou pečeni jen 20 - 30 minut zapékáme dozlatova. Doba záleží na výhřevnosti trouby. Vypečenou šťávu slijeme, zahustíme solamylem a povaříme.

Hřebíčkovou vepřovou pečeni nakrájíme na porce. Podáváme ji bramborovou kaší, knedlíky nebo jen brambory. Pečeni přeléváme omáčkou.



Fotky receptu Hřebíčková vepřová pečeně:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hřebíčková vepřová pečeně
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !