Použité suroviny receptu Hroznové želé s vanilkovou omáčkou:
6 lístů bílé želtiny
| 250 g bobulí světlého hroznového vína
| 250 g bobulí modrého hroznového vína
| 1/8 l bílého vína
| 3/8 l jablečné šťávy
| 6 lžic cukru
| 2 lžíce citronové šťávy
| půl litru mléka
| 1 sáček vanilkové omáčky v prášku nebo vanilkového pudinku
| meduňka na ozdobení
Postup přípravy receptu Hroznové želé s vanilkovou omáčkou:
Želatinu změkčete ve studené vodě. Bobule vína omyjte teplou vodou, několik si jich dejte na stranu na zdobení, zbytek přepůlte a zbavte peciček. Zahřejte víno s jablkovou šťávou a ochuťte trochou cukru a citronovou šťávou. V této směsi rozpusťte předem vymačkanou želatinu a pak nechte vychladnout. Do mísy nalijte část této tekutiny, nechte ztuhnout a navrstvěte na ni hrozny. Tento postup opakujte, dokud vše nespotřebujete. Dejte do lednice asi na tři hodiny ztuhnout. Prášek na vanilkovou omáčku a dvě lžíce cukru rozmíchejte ve třech lžicích mléka. Zbytek mléka rozehřejte, vmíchejte prášek s mlékem, povařte a dejte vychladit. Zbylé hrozny krátce ponořte do vody a obalte v cukru. Želé ozdobte cukrovými hrozny a lístky meduňky. Vanilkovou omáčku podávejte zvlášť.
Fotky receptu Hroznové želé s vanilkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!