Postup přípravy receptu Hruškové muffiny s vlašskými ořechy:
Troubu předehřejme na 180 °C. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Hrušky oloupeme a rozpůlíme, odstraníme jadřince. Půlky hrušek rozkrájíme na malé kousky.
V misce smícháme mouku, hrušky, vlašské ořechy, prášek do pečiva, jedlou sodu a špetku soli. Ve druhé misce lehce rozkvedláme vejce, přídáme 80 g cukru, olej, podmáslí a hruškovou šťávu a vše dobře rozmícháme. Hmotu přídáme k sypké směsi a metlou nebo vařečkou lehce mícháme, až jsou všechny suroviny vlhké.
Do důlků fomry plníme těsto jen do 3/4 a muffiny pečeme ve střední části trouby asi 25 minut dozlatova. Poté vyndáme z trouby a necháme asi 5 minut odpočinout. Muffiny vyjmene z formy a necháme vychladnout.