Použité suroviny receptu Hrušky s fazolí v omáčce :
2 hrušky
| 250 g tmavých fazolí v nálevu
| 100 g másla
| 2 dl smetany
| 50 g hladké mouky
| 1 kostka zeleninového vývaru
| lžička octa
| špetka soli a cukru
| trochu hřebíčku
Postup přípravy receptu Hrušky s fazolí v omáčce :
Na másle osmažíme mouku, zalijeme 2 dl vody, přidáme kostku vývaru, špetku soli a omáčku provaříme za stálého míchání. Vlijeme polovinu sladké smetany a promícháme. Hrušky čerstvé oloupeme a nakrájíme na kousky, lehce podlijeme vodou a podusíme s hřebíčkem a octem a cukrem. Fazole přecedíme a vmícháme do omáčky spolu s teplou hruškou. Hustotu upravíme smetanou a podáváme s pečenými vdolky.
Fotky receptu Hrušky s fazolí v omáčce :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!