150 g čokolády na vaření
| 2 lžíce rumu
| 2 lžíce smetany
| 4 půlky kompotovaných hrušek
| 300 g vanilkové zmrzliny
| 4 lžíce mandlových lupínků
Postup přípravy receptu Hrušky se zmrzlinou:
Čokoládu rozlámeme na kousky, dáme do kastrůlku, zalijeme rumem a ve vodě necháme rozpustit. Po úplném rozpuštění vmícháme do hmoty metličkou smetanu a společně ještě vše prohřejeme. Hrušky necháme dobře okapat a pak je postavíme do dobře vychlazených poháru. Do prohlubně po jaderníku vložíme kopeček zmrzliny, vedle hrušky dáme další kopeček a vše přelijeme čokoládovým krémem. Mandlové lupínky orestujeme na rozpálené suché pánvi dozlatova. Běheme restování, asi 1 minuta je neustále mícháme, aby se nezpálily a nezhořkly. Hotový dezert posypemetěsně před podáváním vychladlými lupínky.
Fotky receptu Hrušky se zmrzlinou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!