Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hrušky v čedarovém župánku

fotka Hrušky v čedarovém župánku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 30

Použité suroviny receptu Hrušky v čedarovém župánku:

350 g hladké mouky  | špetka soli  | 220 g másla  | 120 g čedaru  | 8 lžic studené vody  | 4 hrušky  | 30 g vlašských jader  | 30 g rozinek  | 60 g hnědého cukru  | 1/2 lžičky mleté skořice  | 4 celé hřebíčky  | 1 vejce

Postup přípravy receptu Hrušky v čedarovém župánku:

Do mísy prosijeme mouku, přidáme špetku soli a 160 g na kostičky nakrájeného změklého másla, které vidličkou zapracujeme do mouky, až se vytvoří drobenka. Přidáme nastrouhaný čedar a postupně přiléváme vodu, kterou zapracováváme vidličkou, až vznikne hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme chvíli v chladu. Z těsta vyválíme plát o rozměrech přibližně 45x40 cm, který rozdělíme na čtyři čtverce velké 20x20 cm. Ze zbylého proužku těsta vykrojíme 8 lístečků. Hrušky oloupeme a vykrajovačem jádřinců odstraníme vnitřky. Potom hrušky položíme na čtverce těsta, otvory po jádřincích vyplníme ořechy, rozinkami, kouskem zbylého másla a zasypeme cukrem a skořicí. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Cípy čtverců přitlačíme k sobě, zmáčkneme a na vrchol každé hrušky dáme po jedno hřebíčku jako stopku a vedle něj přilepíme dva lístečky z těsta. Plech vyložíme pečicím papírem, postavíme na něj zabalené hrušky a potřeme je zbytkem rozšlehaného vejce. Vložíme do trouby předehřáté na 190 stupňů Celsia a pečeme přibližně 30 minut. Po 5 minutách od začátku pečení přikryjeme hrušky alobalem, který na posledních 10 minut pečení opět odstraníme.
K hruškám v županu se výborně hodí brusinková omáčka. Čerstvé nebo zavařené plody brusinek smícháme s vodou a solamylem, labužníci mohou přidat pár kapek vína, a necháme provařit. Hotovou omáčku ochutíme cukrem.


Fotky receptu Hrušky v čedarovém župánku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hrušky v čedarovém župánku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !