600 g husích prsou, případně stehýnek
| 60 g sádla
| 1 cibule
| 6 stroužků česneku
| 80 g zázvoru
| 1 lžička soli
| 400 g růžičkové kapusty
Postup přípravy receptu Husí prsa se zázvorem:
Husí prsíčka i stehna pečlivě očistíme a omyjeme studenou vodou. Pokrm bude samozřejmě chutnější, ale také o hodně vydatnější, pokud na prsíčkách i na stehnech ponecháme kůžičku. Maso prošpikujeme slaninou nakrájenou na nudličky a očištěným a na tenké proužky nakrájeným čerstvým zázvorem. Takto připravené husí maso necháme zhruba čtyřiadvacet hodin odležet. Druhý den rozpálíme na pánvi sádlo a zpěníme na něm najemno nasekanou cibuli. Přidáme husu a opečeme ji ze všech stran dozlatova. Opečené maso poté podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Pokud jsme maso nezbavili kůže, ještě ji opečeme dokřupava. Mezitím očistíme kapustičky a podusíme je v osolené vodě. Podáváme je jako přílohu k husím prsíčkům a stehnám společně s vařenými bramborami.
Fotky receptu Husí prsa se zázvorem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!