Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna? Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 18.11. 2018
Dnes má svátek Romana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Indické kuře Tandoori

fotka Indické kuře Tandoori
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Indické kuře Tandoori:

1 kuře naporcované a očištěné  | ½ hrnečku bílého jogurtu Dobrá Máma  | 2 PL citronové šťávy nebo sladového octa  | 1 PL lisovaného česneku  | 1 PL strouhaného zázvoru  | 1 PL mletého římského kmínu  | 1 KL mletého koriandru  | 1/2 KL kayenského pepře  | 1/4 KL kardamonu  | 1/4 KL mletého hřebíčku  | 1/4 KL čerstvě namletého pepře  | 2 KL soli  |  olej na potírání  |  plátky okurky, červené cibule, rajčat a citronu na ozdobu

Postup přípravy receptu Indické kuře Tandoori:

Propícháme celé kuře vidličkou a potom do něj pomocí ostrého nože nařízneme vroubky, aby se marináda mohla lépe vstřebat.
V misce umícháme jogurt, citronovou šťávu nebo ocet, česnek, zázvor, římský kmín, mletý koriandr, kayenský pepř, kardamon, hřebíček, černý pepř a sůl. Poté směsí pokryjeme celé kuře a vtíráme ji přitom do vroubků, které jsme vytvořili nožem.
Kuře zakryjeme a necháme v chladu 8 hodin marinovat. Je možno je nechat odležet také přes noc, ne však déle než dva dny. Kuře je třeba vyjmout z lednice 30 minut před další úpravou.
Připravené kuře je možno grilovat nebo péct v troubě. Pokud používáme venkovní gril, připravíme uhlíky ke grilování, rošt umístíme alespoň 10 cm nad nimi. Necháme uhlíky nahřát, dokud nebudou pokryté bílým popelem. Pak je žár střední, což je pro tento recept žádoucí.
Kuře vyjmeme z marinády a mírným tlakem z něj odstraníme přebytečnou marinádu. Pak je potřeme olejem. Umístíme kuře na rošt a pečlivě grilujeme asi 45 minut, přičemž bychom je měli alespoň 4 krát otočit.
Pokud upravujeme kuře v troubě, je třeba ji předehřát na 220 °C. Kuře umístíme do pekáče, potřeme olejem a pečeme, přičemž stačí, když je otočíme pouze jednou. Pečeme 25 až 30 minut.
Hotové kuře ozdobíme plátky okurky, červenou cibulí, rajčaty a citronem a můžeme podávat.


Fotky receptu Indické kuře Tandoori:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Indické kuře Tandoori
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !