Vložil: | Debbie |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Indické kuřecí jalfrezi:
2 lžíce olivového oleje
| 1 středně velká cibule, nasekaná najemno
| 2 stroužky česneku, rozmáčknuté držadlem nože, na tenké plátky
| 1 zelená chilli paprička, rozříznutá a bez semínek, najemno
| 3 cm oddenku čerstvého zázvoru, nastrouhaného
| 2 kuřecí prsíčka, na menší kousky
| 2 lžičky práškového koření kari nebo kari-pasty
| 1/2 lžičky soli nebo podle chuti
| 1 lžička rajčatového protlaku
| 120 ml vody
| 1 zelená paprika, očištěná a nakrájená na proužky
| Příloha:
| vařená rýže basmati nebo indický kynutý chléb
Postup přípravy receptu Indické kuřecí jalfrezi:
Na středně prudkém ohni rozehřejeme pánev a přidáme 2 lžíce (30 ml) rostlinného oleje. Když je olej horký, přidáme nasekanou cibuli, zázvor a chilli papričku. Několik minut smažíme za občasného míchání až je cibule dosklovita.
Přidáme práškovitého kari koření nebo kari-pastu, rajčatový protlak a sůl. Za míchání smažíme asi 30 vteřin a přidáme nakrájené kousky kuřecího masa. Vše spolu za míchání osmahneme během asi 3 minut, až je maso téměř hotové. Stále však mícháme, abychom zabránili připálení houstnoucího obsahu pánve ke dnu.
K obsahu pánve přilijeme 125 ml studené vody, snížíme oheň na nižší teplotu, která nám zaručí jen mírné probublávání kapaliny a pozvolné vaření pokrmu. Jestliže chce omáčku poněkud méně viskózní, můžeme přidat dalších 125 ml vody a pak vaříme o 3 minuty déle. Nakonec přidáme nastrouhaný zázvor a nakrájenou zelenou papriku a ještě několik minut povaříme.
Jestliže máme ke konci přípravy pokrmu obavu zda je maso již hotové, odbereme z pánve nějaký větší kousek masa jako vzorek, rozkrojíme na polovinu a posoudíme jeho barvu v celém obnaženém průřezu. Když je maso i uvnitř bílé bez růžových oblastí, tak je dobře provařené.
Tento pokrm chutná s vařenou rýží "basmati" nebo s indickým kynutým chlebem (plackami) "naan"
Fotky receptu Indické kuřecí jalfrezi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!