Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.10. 2018
Dnes má svátek Havel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Indické kuřecí jalfrezi

fotka Indické kuřecí jalfrezi
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Indické kuřecí jalfrezi:

2 lžíce olivového oleje  | 1 středně velká cibule, nasekaná najemno  | 2 stroužky česneku, rozmáčknuté držadlem nože, na tenké plátky  | 1 zelená chilli paprička, rozříznutá a bez semínek, najemno  | 3 cm oddenku čerstvého zázvoru, nastrouhaného  | 2 kuřecí prsíčka, na menší kousky  | 2 lžičky práškového koření kari nebo kari-pasty  | 1/2 lžičky soli nebo podle chuti  | 1 lžička rajčatového protlaku  | 120 ml vody  | 1 zelená paprika, očištěná a nakrájená na proužky  | Příloha:  |  vařená rýže basmati nebo indický kynutý chléb

Postup přípravy receptu Indické kuřecí jalfrezi:

Na středně prudkém ohni rozehřejeme pánev a přidáme 2 lžíce (30 ml) rostlinného oleje. Když je olej horký, přidáme nasekanou cibuli, zázvor a chilli papričku. Několik minut smažíme za občasného míchání až je cibule dosklovita.
Přidáme práškovitého kari koření nebo kari-pastu, rajčatový protlak a sůl. Za míchání smažíme asi 30 vteřin a přidáme nakrájené kousky kuřecího masa. Vše spolu za míchání osmahneme během asi 3 minut, až je maso téměř hotové. Stále však mícháme, abychom zabránili připálení houstnoucího obsahu pánve ke dnu.
K obsahu pánve přilijeme 125 ml studené vody, snížíme oheň na nižší teplotu, která nám zaručí jen mírné probublávání kapaliny a pozvolné vaření pokrmu. Jestliže chce omáčku poněkud méně viskózní, můžeme přidat dalších 125 ml vody a pak vaříme o 3 minuty déle. Nakonec přidáme nastrouhaný zázvor a nakrájenou zelenou papriku a ještě několik minut povaříme.
Jestliže máme ke konci přípravy pokrmu obavu zda je maso již hotové, odbereme z pánve nějaký větší kousek masa jako vzorek, rozkrojíme na polovinu a posoudíme jeho barvu v celém obnaženém průřezu. Když je maso i uvnitř bílé bez růžových oblastí, tak je dobře provařené.
Tento pokrm chutná s vařenou rýží "basmati" nebo s indickým kynutým chlebem (plackami) "naan"


Fotky receptu Indické kuřecí jalfrezi:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Indické kuřecí jalfrezi
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !