Čas malinČas malin Léto - čas jahodLéto - čas jahod Borůvky - víte o nich všechno?Borůvky - víte o nich všechno? Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.07. 2019
Dnes má svátek Drahomíra
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Irský jablečný koláč

fotka Irský jablečný koláč
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Irský jablečný koláč:

500g hladké mouky  | 250g másla  | 100g krupicového cukru  | 2 vejce  | 200g rozinek  | 100ml whisky  | 250g přírodního krupicového cukru  | 1,5kg jablek, oloupaných  |  kousek másla  | 1 svitek skořice  | 1 vejce, prošlehané s trochou mléka

Postup přípravy receptu Irský jablečný koláč:

V robotu šlehejte mouku a máslo. Přidejte cukr a vejce a prošlehejte, aby se vše spojilo. Vyklopte, vytvarujte jako kouli, zabalte do fólie a dejte odpočinout do chladu.
Rozinky povařte spolu s polovinou whisky. Vmíchejte lžičku cukru, pak plamen vypněte a nechte směs stranou.

Jablka nakrájejte na větší skrojky a promíchejte je v rozpuštěném másle. Poté je posypte polovinou cukru, vložte skořici a pořádně zastříkněte zbytkem whisky. Povařte tři až čtyři minuty a pak vsypte do cedníku, aby vykapala přebytečná šťáva. Zachyťte ji a smíchejte s rozšlehaným vejcem k potírání koláče.

Troubu rozpalte na 160 °C. Koláčovou formu o průměru 28 cm vyložte dvěma třetinami vyváleného těsta. Dno propíchejte vidličkou a předpékejte asi deset minut. Pak korpus potřete vejcem se šťávou z jablek a vraťte na pět minut do trouby. Nechte vychladnout, naplňte jablky a okapanými rozinkami (tekutinu, v níž se namáčely, uchovejte). Koláč překryjte zbylým těstem, dobře spojte okraje, potřete vajíčkem a několikrát propíchněte, aby mohla unikat pára. Posypte zbylým cukrem. Zvyšte teplotu na 180 °C a pečte dvacet minut, až vršek dezertu zezlátne.

Podávejte ozdobené šlehačkou, do níž jste přidali whisky
z namáčení rozinek.


Fotky receptu Irský jablečný koláč:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Irský jablečný koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !