Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Italské masové kuličky s paprikovou omáčkou

fotka Italské masové kuličky s paprikovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Italské masové kuličky s paprikovou omáčkou:

400 g mletého hovězího masa  | 120 g čerstvé strouhanky z bílého pečiva  | 80 g strouhaného parmezánu  | 1 ušlehané vejce  |  špetka mleté papriky  |  špetka nastrouhaného muškátového oříšku  | 1 lžička sušených bylinek dle možností  | 2 nakrájené tenké plátky šunky prosciutto  |  olivový olej na smažení  |  sůl  |  mletý černý pepř  | 30 ml olivového oleje  | 1 malá cibule nakrájená na tenká kolečka  | 2 žluté papriky nakrájené na nudličky  | 2 červené papriky nakrájené na nudličky  | 300 g najemno pokrájených rajčat  | 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Postup přípravy receptu Italské masové kuličky s paprikovou omáčkou:

Mleté maso nasypeme do misky. Přisypeme polovinu připraveného množství strouhanky a zbývající suroviny, osolíme, opepříme a čistýma rukama důkladně promísíme. Směs rozdělíme na 12 dílů, ze kterých vypracujeme masové kuličky. Jemně je zmáčkneme na výšku cca 1 cm. Na talíř nasypeme zbytek strouhanky a masové kuličky v nich obalíme. Pak je přesuneme na talíř, zakryjeme fólií a necháme 30 minut vychladit v ledničce. Mezitím připravíme paprikovou omáčku - v hrnci rozpálíme olej a 3 minuty na něm posmažíme cibulku, pak přisypeme nakrájené papriky a za stálého míchání vaříme další cca 3 minuty. Přimícháme rajčata a petřželku, osolíme a opepříme. Za stálého míchání přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme ještě asi 25 minut. Dle chuti osolíme a opepříme. Paprikovou omáčku udržujeme v teple. Do pánve nalijeme asi 2 cm vysokou vrstvu olivového oleje, rozpálíme a masové kuličky v něm 10-12 minut smažíme, během toho je několikrát obrátíme. Poté je vyjmeme a necháme odkapat od přebytečného oleje, příp. použijeme kuchyňské ubrousky. Italské masové kuličky podáváme horké, s paprikovou omáčkou a ozdobené čerstvou bazalkou.


Fotky receptu Italské masové kuličky s paprikovou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Italské masové kuličky s paprikovou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek