Použité suroviny receptu Jablečné plátky v jogurtové omáčce:
300 g bílého jogurtu
| 4 lžíce mléka
| 2 červená jablka
| 2 lžíce čirého medu
| 1 lžíce citrónové šťávy
| na ozdobení mátové lístky nebo nasekané pistácie
Postup přípravy receptu Jablečné plátky v jogurtové omáčce:
1. Jogurt smícháme ruční metlou s mlékem a vanilinovým cukrem dokud nevznikne hladká směs (cca 3 min). 2. Jablka umyjeme, osušíme a vyjmeme jádřinec (jablko při tom minimálně krájíme) – jablko poté nakrájíme na tenké plátky. Citrónovou šťávu smícháme s medem a touto směsí potřeme plátky jablek. Našlehanou jogurtovou pěnu rozdělíme na dezertní talířky a dekorativně na ni naaranžujeme plátky jablek. 3. Před servírováním ozdobíme mátovými lístky nebo sekanými pistáciemi.
Fotky receptu Jablečné plátky v jogurtové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!