Postup přípravy receptu Jablečné řezy se skořicovou polevou:
Jablka nastrouháme, ochutíme mletou skořicí a vanilkovým cukrem a přimícháme také strouhanku. Připravíme těsto: propracujeme mouku s práškovým cukrem, máslem, dvěma vaječnými žloutky, práškem do pečiva a podle vlastní chuti s nastrouhanou citrónovou a pomerančovou kůrou. Uhnětené těsto necháme chvilku odpočinout, potom ho rozdělíme na dvě části a vyválíme na vále posypaném moukou.
Jednu placku položíme na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč tak, že podél stěn pekáče ponecháme zvýšený okraj. Těsto hustě propícháme vidličkou a rovnoměrně na něm rozprostřeme jablečnou směs. Potom položíme druhou placku těsta a na povrchu ji potřeme vaječnými bílky, nejméně třikrát a pokaždé v jiném směru. Nakonec i tuto vrstvu těsta propícháme vidličkou a pekáč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 50 - 60 minut.
Připravíme polevu: smetanu přivedeme k varu a ochutíme ji skořicí, vanilkovým cukrem a medem. Zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě. Upečené jablečné řezy podáváme zakapané skořicovou polevou.