Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.03. 2019
Dnes má svátek Ivona
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jablečné řezy se šlehačkou

fotka Jablečné řezy se šlehačkou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Jablečné řezy se šlehačkou:

Na těsto:  | 125 g změklého másla  | 125 g moučkového cukru  | 1 balíček vanilínového cukru  | 1 balíček skořicového cukru  | špetka soli  | 1 ks vejce  | 175 g hladké mouky  | 2 KL kypř. prášku do pečiva  | 50 ml studeného mléka  | Na posypání:  | 100 g plátkových mandlí  | 1 balíček skořicového cukru  | Na jablečnou náplň:  | 400 g jablek  | 300 ml vody  | 50 g cukru  | 1 balíček skořicového cukru, 1 balíček puding vanilkový  | citronová šťáva z půl citronu  | Šlehačková náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 300 g bílého jogurtu, 20 g prosetého moučkového cukru, 1 bal. skořicového cukru, 1 bal. želatinového ztužovače, 100 ml vody

Postup přípravy receptu Jablečné řezy se šlehačkou:

Na přípravu těsta ušleháme máslo, cukr, vanilínový cukr, skořicový cukr, sůl vejce elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Mouku smícháme s kypřícím práškem a společně s mlékem opatrně vmícháme do vyšlehané hmoty.

Těsto stejnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a opatrně potřeme rozšlehaným vejcem. Mandle smícháme se skořicovým cukrem a těsto posypeme. Dáme do trouby upéct. Pečeme při 200 °C 12 minut.

Po upečení plát ihned podélně rozkrojíme na dva díly.

Na přípravu náplně oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Jablka povaříme asi 7 minut s vodou asi 50 ml vody ponecháme a s cukrem, skořicovým cukrem a citronovou šťávou. Puding smícháme se zbytkem vody a vlijeme do povařených jablek. Za stálého míchání jednu minutu povaříme.

Jeden díl plátu vložíme do plechu s vyšším okrajem. Natřeme jablečnou náplní a necháme vychladnout.

Na šlehačkovou náplň ušleháme šlehačku elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do tuha. Jogurt smícháme s cukrem a skoř. cukrem. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu, smícháme s ušlehanou šlehačkou a jogurtem. Náplň ihned natřeme na jablečnou náplň. Zakryjeme druhým plátem těsta a dáme vychladit. Podáváme vychlazené.


Fotky receptu Jablečné řezy se šlehačkou:

Jablečné řezy se šlehačkou
Jablečné řezy se šlehačkou
Jablečné řezy se šlehačkou
Jablečné řezy se šlehačkou
Fotky vložil: maruska1 
Hodnocení receptu Jablečné řezy se šlehačkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !