Použité suroviny receptu Jablečný koláč s dýní a drobenkou:
250 g mouky
| 125 g másla
| 75 g cukru
| 2 žloutky
| 1 lžíce vody
| sůl
| náplň
| 1 dýně malá
| 3 jablka
| 2 lžíce javorového sirupu
| 3 lžíce cukru
| skořice
| voda
| drobenka
| 100 g mouky
| 70 g másla
| 70 g cukru
Postup přípravy receptu Jablečný koláč s dýní a drobenkou:
Žloutky rozšleháme. Smícháme mouku, cukr, sůl a na kousky nakrájené změkklé máslo. Přidáme rozšlehané žloutky, vodu a uhněteme těsto. Dáme do ledničky odpočinout.
Dýni nakrájíme na kostky a povaříme asi 20 minut - v cukrové vodě. Odstavíme a necháme odkapat.
Mezitím oloupeme jablka a nakrájíme na plátky.
Do vychladlé dýně přidáme hnědý cukr a javorový sirup. Rozmixujeme.
Do pečícím papírem vyložené formy namačkáme těsto. Nasypeme nakrájená jablka. Lžící naneseme dýňový krém. Je-li ještě vodnatý, vymačkáme. Posypeme drobenkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C ve středu trouby asi 50-60 minut.
Fotky receptu Jablečný koláč s dýní a drobenkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!