Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jablečný koláč s karamelovým nádechem

fotka Jablečný koláč s karamelovým nádechem
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Jablečný koláč s karamelovým nádechem:

Na těsto:  | 150 g hladké mouky  | 75 g tuku (nejlépe půl na půl máslo a sádlo)  | 1 lžička citronové šťávy  | do skleničky trochu studené vody s kostkami ledu  | 1 špetka soli  | Na náplň:  | 500 g očištěných jablek  | 150 g krystalového cukru (ideální je hnědý třtinový)  | 4 zarovnané polévkové lžíce polohrubé mouky (cca 50-60 g)  | 2 velká vejce  | 4 lžíce smetany (60 ml)

Postup přípravy receptu Jablečný koláč s karamelovým nádechem:

Při přípravě tohoto receptu je ideálním pomocníkem kuchyňský robot - nejprve si s jeho pomocí připravte těsto, poté jej ještě nechte bleskově nakrouhat jablka. Ušetří to nejmíň 20 minut práce.
1. Nejprve je třeba si připravit křehké těsto: mouku a tuk nakrájený na dvoucentimetrové kostičky vložte v misce na 10 minut do mrazáku. (Mezitím si můžete oloupat a očistit jablka.)
2. Předchlazenou mouku s tukem vložte do kuchyňského robota s nasazeným dvojitým ostřím (jako na sekání zeleniny nebo masa) a krátce rychle rozmixujte na konzistenci jemné drobenky. Poté za chodu postupně po lžičkách přidávejte ledovou vodu smíchanou s citronovou šťávou, dokud se hmota nezačne konzistencí podobat těstu. Stačí opravdu jen pár lžiček - nečekejte, až z hmoty bude v mixéru jen jedna koule, přestaňte v okamžiku, kdy už to vypadá, že se každou chvílí všechno spojí. Vyndejte na pracovní desku a zformujte placku, kterou nechte 30 minut odpočívat v chladu lednice.
(Pokud těsto nepřipravujete s pomocí robota, rozmělněte mouku s tukem na pracovní desce prsty a opatrně postupně přidávejte vodu. Jedná se o křehké těsto, proto jej nesmíte dlouho zpracovávat rukama, aby se moc nezahřálo.)
3. Vychlazené těsto rozválejte na kruh a pomocí válečku přeneste do kulaté koláčové formy (těsto stačí na koláč o průměru 28-30 cm). Pokud nemáte času nazbyt, jde to i bez předchozího půlhodinového chlazení těsta, v tom případě je ale opravdu nejlepší použít půl másla a půl sádla.
4. Jablka nakrouhejte na plátky a rozložte je do formy na těsto.
5. V misce smíchejte ostatní suroviny na náplň a výslednou pastou pokryjte vrstvu jablek. Pasta víceméně zateče mezi jablka, ale to je v pořádku.
6. Pečte v troubě vyhřáte na 210 °C 10 minut, poté snižte teplotu na 180 °C a pečte ještě asi 20 minut. Pokud nepoužijete hnědý cukr, koláč zůstane poměrně světlý, proto nečekejte na úplné zezlátnutí!


Fotky receptu Jablečný koláč s karamelovým nádechem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jablečný koláč s karamelovým nádechem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !