Použité suroviny receptu Jablka s vanilkovou omáčkou:
1 vanilkový lusk
| 250 g smetany
| 1 lžíce cukru
| 60 g hrozinek
| 100 g mandlové marcipánové hmoty
| 2 lžíce rumu
| 60 g nasekaných vlašských ořechů
| 1/2 lžíce cukru
| 4 ks velkých jablek
| 2 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu Jablka s vanilkovou omáčkou:
Vanilkový lusk rozřízneme a dřeň vyškrábeme. Do varu uvedeme 200 ml smetany spolu s luskem, dření a cukrem a necháme vychladnout. Rozinky omyjeme horkou vodou a osušíme. Mandlovou hmotu nakrájíme na kostičky a smícháme s rozinkami, rumem, ořechy a cukrem. Jablka omyjeme a osušíme. Odstraníme jádřince a uvnitř je pokapeme citronovou šťávou. Troubu předehřejeme na 220°C. Plech vyložíme papírem na pečení, jablka na něj naklademe a naplníme je mandlovou směsí. V troubě je pečeme 30 minut do měkka. Z omáčky odstraníme vanilkový lusk, zbylou smetanu do tuha ušleháme a lehce vmícháme do omáčky. Jablka podáváme s omáčkou.
Fotky receptu Jablka s vanilkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!